– Samfunnsnyttig og viktig jobb

Kåre Veland (28) er en av våre trofaste ansatte, som har jobbet i vaskeriet helt siden 2012. Nå jobber han også innimellom på Tre Stuer, og liker godt variasjonen i arbeidsoppgaver – i tillegg til det han beskriver som et fantastisk arbeidsmiljø begge steder.

– Det er veldig kjekt å jobbe både i vaskeriet og på Tre Stuer. På kafeen jobber jeg en dag i uka, pluss annenhver lørdag, forteller Kåre, som bor på Avaldsnes, og tar bussen til jobb hver dag.

– Det går helt fint, det er godt med en rolig start på dagen.

– Samfunnsnyttig og viktig jobb 

Stedet han har vært lengst, er uten tvil Vaskeriet. I hele 10 år har han vasket tøy til alle sykehjem og andre institusjoner i Haugesund, Tysvær og Utsira kommune.

– På vaskeriet er det alltid mye å gjøre. Her gjør vi en samfunnsnyttig og viktig jobb, noe vi særlig har sett i pandemien. Vi har vært på jobb hele tiden, mens andre har måttet holde seg hjemme, sier Kåre.

Like før Covid-19 brøt ut, fikk han delta på Vaskeriskolen i regi av Uni-K. Der lærte han flere nyttige ting.

– Jeg kunne jo mye fra før, men lærte også nye ting, som for eksempel om måling av PH-verdier i vannet som brukes til vask. 

Nå er han medansvarlig for disse målingene. 

– Litt stas å gjøre oppgaver som kun arbeidsveiledere gjorde før, forteller Kåre. 

Selvtillitsboost 

I tillegg har han vært med på prosjektet om å starte kafé i Haugesund sentrum, Tre Stuer.

– Veldig kjekt! Her treffer vi så mange hyggelige mennesker. Hvis noen har en litt dårlig dag og kommer innom oss, er de alltid blide før de går igjen, sier Kåre, som opplever at de får mye skryt fra gjestene.

– De liker både de to hagene, interiøret, maten og atmosfæren. Vi prøver å gjøre hvert besøk til en opplevelse for gjestene. Det får vi igjen for med smilende besøkende som gir oss masse gode tilbakemeldinger, sier Kåre, og fortsetter;

– Det er faktisk en boost for selvtilliten å jobbe på Tre Stuer!

Roser arbeidsmiljøet

Kåre har selv mye fint å si om arbeidsplassen og kollegene sine.

– Jeg føler meg heldig som får jobbe på Uni-K, her er det et fantastisk godt arbeidsmiljø. Jeg har blitt kjent med mange nye kolleger og noen av de er blitt mine venner, som jeg omgås også i fritiden.

Noe av det viktigste og beste, er den gjensidige respekten som oppleves i Uni-K.

– Her jobber vi virkelig for at alle skal behandles med respekt. Vi er alle kolleger om vi er ansatt i tilrettelagt arbeid eller er veiledere. Vi har bare ulike arbeidsroller. Alle er like mye verdt – det betyr mye for meg!