– Betyr alt for et godt liv

Eirik Småbrekke jobber på hjelpemiddelavdelingen, og har vært ansatt i Uni-K helt siden 2009. – Jobben betyr alt for at jeg skal ha et godt liv, forteller Eirik.

Han opplevde skoletiden som vanskelig. Selv om han var god til å lese, hadde han problemer med å få tak i meningen med det han nettopp hadde lest. 

– Det førte til at skolen ble kjedelig og utfordrende, forteller Eirik, som prøvde seg på flere ulike utdanningsløp på videregående skole. 

Før han begynte i Uni-K hadde han diverse jobber i det ordinære arbeidslivet, men sykdom gjorde det vanskelig å fortsette. 

– En periode jobbet jeg med morfar på kaien og brygger rundt om i landet, og det var kjekt.

Men da han fikk fast jobb hos Uni-K, ble han veldig glad – og har siden det aldri sett seg tilbake.

Stortrives med varierte arbeidsoppgaver

Som ansatt på hjelpemiddelavdelingen har han ansvar for utkjøring og innhenting av hjelpemidler. Han kjører bil og har alltid med en sidemann, slik at de er to når hjelpemidler skal bæres inn og ut i ulike hjem i Haugesund. Eirik tar også småreparasjoner av hjelpemidler.

– Jeg stortrives i jobben, og synes det er så flott å ha en så viktig jobb å gå til, sier Eirik, som liker spesielt godt at jobben er så variert. 

Han er også med i Uni-K sitt miljøutvalg som behandler både velferdssaker og tillitsvalgtsaker, hvor de ansatte får medbestemmelse i viktige saker innad i bedriften. 

– Avhengige av at jeg kommer 

– Hvordan hadde livet vært uten jobben på Uni-K?

– Jobben betyr alt for at jeg skal ha et godt liv. Det å ha noe å gå til er utrolig viktig for meg. Hadde jeg gått hjemme hadde jeg nok vært mye sykere. Nå må jeg stå opp hver dag og gå på jobb, for noen venter på meg, og de er avhengige av at jeg kommer, forklarer Eirik, som legger til den viktige sosiale biten og at han har funnet venner som har like interesser både når det gjelder film og musikk.  

For film og musikk er den store fritidsinteressen. Helst det hardere slaget når det gjelder musikk, hvor Karmøygeddon er den store happeningen. 

– Vi er noen kamerater fra jobb som går på konserter sammen. Det er så gøy! Sier Eirik. 

Han eier egen leilighet i Karmsund Brygge, hvor han også har vært med i styret i borettslaget. Han liker godt å tilbringe tid med familien sin.

– Jeg har vært heldig med familien min. De er veldig viktige for meg og jeg stortrives veldig som onkel!

– En kjemperessurs 

Nils Helge Tveisme, arbeidsveileder på hjelpemiddelavdelingen, har mange gode ord å si om Eirik og hans viktige bidrag på jobb.

– Vi er heldige som har Eirik på Uni-K laget. Han er løsningsorientert, god på reparasjoner og tar mange store og tunge oppdrag. Han er veldig god å forholde seg til, og er ikke redd for å si meningen sin. En kjemperessurs og et veldig godt forbilde for hele avdelingen.