August 2020: Spennende høst – Tre Stuer

Nytt flott kafètilbud!

Nå kan vi endelig avsløre at vi skal starte kafè i sentrum! Dere kan tro vi gleder oss!

I sommer har vi stått på for fullt for å pusse opp de koselige lokalene i Haraldsgt 98/Strandgt 97 -et av byens eldste hus. Et herskapelig og flott bygg med nydelig utsikt til Smedasundet. Vi liker veldig godt at det er inngang både fra Haraldsgata og Strandgata.
Huset har tre stuer, derav navnet.
Logoen symboliserer at du går inn en litt trang dør, deretter åpenbarer det seg stue etter stue som har god takhøyde og er fylt med fargerik mat og flotte produkter for salg.

Vi skal ta med oss både ansatte, produkter og atmosfære fra Uni-K på Kvalamarka.
Maten som skal serveres er sunn, fargerik og delikat. Alt blir laget fra bunnen av.
Det kommer alltid til å være vegtariske og veganske alternativ i disken, men vi serverer også salater, supper og lekre skiver med kjøtt og fisk.
Vi skal ta med oss erfaringene fra terassehagen på Kvala og lage en «hemmelig hage» med urter og grønnsaker som brukes i maten.
Det vil også bli hage i smauet fra Haraldsgata.
Jobber du i byn? Da kan vi tilby deg sykkellunsj levert på døra av en av våre flotte ansatte som sykler rundt på en kul varesykkel.

Vi kommer til å selge egenproduserte varer i butikkdelen i kafèen.
Her skal du f.eks. kunne kjøpe med deg de gode dressingene, humusene eller pestoene du har smakt i retten din.
Vi vil også selge biehotellene våre, kjekke småting fra systua, våre knalleffektive tennbriketter og mange andre kjekke egenproduserte varer.

Vi håper vi er klar til åpning i månedsskiftet september/oktober

Du kan glede deg!

Bli kjent med to ansatte

Håkon Apeland og Vebjørn Waage Husby startet i jobb på Uni-K henholdsvis juni og august i fjor. Begge to har jobbet i varig tilrettelagt i ordinær bedrift (VTO) tidligere.

Håkon og Vebjørn er blitt et radarpar i jobb. De kjører ut tøy fra vaskeriet til alle sykehjem og andre institusjoner i byn.
Vebjørn er en flink og erfaren sjåfør, Håkon er en knallgod kartleser Han kan alle adresser det skal kjøres til og har oversikt over hvilken rute som er mest praktisk å ta.
-Håkon er flinkere enn GPS-en, skryter Vebjørn
Disse to utfyller hverandre veldig godt. Jobben blir alltid gjort nøyaktig og gjennomtenkt.

Håkon har stor interesse for kaffe. Han kommer dere til å treffe noen dager på Tre Stuer når vi åpner i sentrum. Nå gleder han seg til baristakurs.
-Jeg selv liker best svart kaffe, men da må den være laget med gode bønner som er nymalt, sier Håkon.

Håkon er flyttet inn i egen leilighet i sommer. Foreldrene har hjulpet til med oppussing, så nå er det blitt kjempe fint!
-Nå er alle sparepengene gått til utstyr til leiligheten og jeg har tatt opp boliglån, så nå er jeg blitt skikkelig voksen, ler Håkon.
-Jeg er nr. to av fire brødre og har «sloss» mye opp gjennom. Storebror er sterkest, men jeg er høyest!, forteller han.
På fritida er Håkon opptatt med TV-serier, spill, tegneserier og ikke minst musikk og konserter.
-Jeg spilte Tuba i 10 år i Sveio skolekorps!, sier Håkon. Jeg tegner faktisk tegnesriefigurer selv også, så jeg er litt kunstnersjel.
Håkon er ofte frivillig medarbeider på ulike festivaler og konserter ilag med far.
Dette året skulle favorittbandet Dum Dum Boys spilt på Den Festivalen i Vangen og Håkon skulle jobbet som frivillig. Det er utrolig trist at det ikke ble noe av, men sånn er jo tidene nå. Viktig vi holder oss friske.

Vebjørn elsker å kjøre bil og stortrives i jobb som sjåfør.
-Jeg bor i egen leilighet i huset til foreldrene mine, forteller han.
Vebjørn har en travel fritid:
-Jeg synger i to kor, Kolneskoret og Sangria. Det er kjempekjekt at øvelsene starter igjen nå i høst!
Vebjørn har også vært mye med i teater og har nok en liten skuespiller i magen.
-I tillegg til dette er det kjempekjekt å være med på Kolnes sitt håndballag, forteller Vebjørn. Jeg har også engasjert meg litt i politikken og er nå innmeldt i et parti. Da blir det mye lesing av dokumenter!

-Det beste med å jobbe på Uni-K er at det er veldig kjekt sosialt. Her har jeg mange venner og det er spesielt kjekt at også lederne setter seg ned og prater med alle i pausene, sier Vebjørn.

Avdelingsleder Nils Helge kaller Vebjørn og Håkon for et dreamteam. Når de ikke kjører for vaskeriet kan en sette de til alle andre oppgaver i avdelingen. De er JA-personer begge to og utfører alle jobbene100%.
Han skryter av to flotte ansatte som er veldig stabile og gjør en flott jobb! Vi er superheldige som har disse to med på Uni-K laget!

Egne produkter

Mange av våre ansatte har vært på jobb hos oss gjennom hele perioden med covid-19 smitte.
Vi har mange kritiske oppgaver for samfunnet som måtte utføres, blant annet vaskeridriften, hjelpemiddellageret og utkjøring av middag til de som har behov for det.

I andre avdelinger har det vært roligere. Vi har benyttet denne tiden til å utvikle nye produkter for salg. dette er produkter som egentlig har vært på tegnebrettet lenge.
Ett av produktene som nå er klar for salg er biehotellet. Dette synes vi ble veldig kult!
Flere produkt er underveis. Det er bare til å følge med.

Vi holder på å etablere nettbutikk, men i mellomtiden kan du sende bestillingsmail til  post@uni-k.no,eller kjøpe de hos Tre Stuer når den åpner.

Håkon pensjonist

Håkon Berntsen har jobbet hos oss siden 2009. Han er en stille type som sitter ved plassen sin og gjør jobben sin nøyaktig og ordentlig.
Nå er han pensjonist og skal nyte dagene sine hjemme på Avaldsnes. Vi kommer til å savne Håkon sitt rolige vesen og gode smil.

Vi takker for flott utført jobb gjennom 11 år!
Lykke til som pensjonist, Håkon!

Publisert:21. august 2020