Februar 2020: Mens vi venter på våren

 

Mens vi venter på våren

Matgleden og dyrkingsgleden er stor på Uni-K. Vi gleder oss veldig til det blir mer vår i lufta og vi kan sette i gang produksjon av urter, salater og grønnsaker i terrassehagen. I mellomtida dyrker vi det vi kan inne. Her er det både linsespirer og ertespirer. Alt blir brukt i matproduksjonen vår og mye blir brukt til å dekorere i kantina.
Bare tenk deg når du kommer inn til oss i kantina en mørk og trist  januardag og blir møtt av et fang med  lysegrønne spirer og urter på de hvite bordene. Det lyser opp hele dagen, gjør oss gladere og så er det fullt av vitaminer i tillegg.
Det gjør noe med oss alle å ha det fint rundt oss.

Bli kjent med en ansatt

Eirik Småbrekke jobber på hjelpemiddelavdelingen hos oss. Eirik er 36 år og har jobbet hos oss siden 2009.
Før han begynte på Uni-K hadde Eirik diverse jobber i det ordinære arbeidslivet, men sykdom gjorde det vanskelig å fortsette.

Eirik forteller at skoletiden var vanskelig for han. Selv om han var flink å lese, hadde han problem med å få tak i meningen med det han nettopp hadde lest. Dette førte til at skolen ble kjedelig og vanskelig. Han prøvde seg på ulike utdanningsløp i videregående. En periode jobba Eirik med morfaren på kaier og brygger rundt om i landet, noe han syntes var kjekt. Han var likevel veldig glad da han fikk fast jobb på Uni-K.

Hos oss har Eirik ansvar for utkjøring og innhenting av hjelpemidler. Han kjører bil og har alltid med en sidemann, slik at de er to når det skal bæres inn og ut hjelpemidler i ulike hjem i Haugesund. Eirik tar også småreparasjoner av hjelpemidler.
Eirik stortrives i jobben og forteller at han synes det er flott å ha en så viktig jobb å gå til. Han liker spesielt godt at jobben er så variert.
Eirik er med i Uni-K sitt miljøutvalg. Miljøutvalget behandler både velferdssaker og tillitsvalgtsaker, noe Eirik synes er spennende. Det er viktig at de som jobber her får medbestemmelse i viktige saker i bedriften og Eirik er flink til å fremme saker fra egen avdeling i utvalget.

Eirik eier egen leilighet i Karmsund Brygge. Han har til og med vært med i styret i borettslaget.
På fritiden er han mye i lag med familien sin. Jeg har vært heldig med familien sier han. De er veldig viktige for meg og jeg stortives som onkel!
Den store fritidsinteressen er film og musikk. Når det gjelder musikk går det helst i det hardere slaget og Karmøygeddon er den store happeningen. Vi er noen kamerater fra jobb som går på konserter sammen. Det er veldig kjekt sier Eirik.

Når Eirik får spørsmål om hvordan livet hadde vært uten jobben på Uni-K sier han:
Jobben betyr alt for at jeg skal ha et godt liv. Det å ha noe å gå til er utrolig viktig for meg. Hadde jeg gått hjemme hadde jeg nok vært mye sykere. Nå må jeg stå opp hver dag. Noen venter på meg på jobb og de er avhengig av at jeg kommer. På Uni-k har jeg et sosialt liv og har funnet venner som har like interesser som meg både når det gjelder film og musikk.  

Vi er heldige som har Eirik med på Uni-K laget. Eirik er løsningsorientert, god på reparasjoner og er en del ute på store og tunge oppdrag.
Han er veldig fin å forholde seg til og er ikke redd for å si meningen sin.Han er en kjempe ressurs og et veldig godt forbilde for hele avdelingen, sier arbeidsveileder på hjelpemiddelavdelingen.

Nye prosjekter

Nye prosjekter er alltid spennende. Vi jobber med flere prosjekter for tiden. Noen mindre og noen veldig store. Noen er helt hemmelig, noen er delvis hemmelige og noen forteller vi om.

Et av prosjektene vi kan fortelle om i dette nyhetsbrevet er kalenderen for 2021. Vi har en fantastisk flink illustratør på Systua, Solveig Hiltunen. Hun får ulike kunstneriske prosjekter innimellom syoppdragene. For tiden jobber hun med bilder til Uni-K sin kalender for 2021. Her ser dere Solveig sitt fantastiske januarbilde. Kalenderen kommer for salg til høsten. Gled dere!

Vi har veldig lyst til å fortelle om flere nye prosjekter som kommer, men vi må holde på hemmelighetene litt lengre. Vi kommer sterkt tilbake i kommende nyhetsbrev…
Spennende tider altså!

Hanna pensjonist

Hanna T. Bjørhovde gikk over i pensjonistenes rekker fra nyttår.

I tillegg til varig tilrettelagt arbeid driver Uni-K dagtilbud for Haugesund kommune.
Dagtilbudet er et aktivitetstilbud for de som ikke kan jobbe i tilrettelagt arbeid. Det er pr i dag 44 deltakere på dagtilbudet og 22 ansatte.
Avdelingen tilbyr meningsfylte og kjekke aktiviteter i en trygg og trivelig atmosfære tilpasset den enkeltes behov og forutsetninger.

Hanna har vært en stødig og flink veileder i dagtilbudet. Hun startet i sin tid på Kronå og fulgte videre med til Uni-K. Etter 18,5 år i bedriftens tjeneste blir hun pensjonist. Hanna kommer til å bli savnet av mange. Hun har hatt en egen evne til å møte alle med respekt og omsorg.
Vi ønsker Hanna lykke til i pensjonisttilværelsen og håper hun kommer ofte innom på besøk.

Makulering

Sikker makulering er en stor jobb hos oss.
Vi setter ut dunker rundt om hos bedrifter og henter de når vi får beskjed om det er på tide å tømme.
Dunkene er plomberte og åpnes ikke før de skal makuleres.
Det er viktig for oss å ha stor grd av sikkerhet rundt makuleringen. Det er kode på makuleringsrommet og det er bare noen få ansatte som får lov til å gå inn i det rommet. Undertegnede, som er daglig leder, har ikke kode og tilgang til rommet f.eks.
Har du eller din bedrift behov for sikker makulering,  enten som enkeltoppdrag eller som fast oppdrag, så ta kontakt med oss.

Publisert:7. februar 2020